Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi. Depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor. Adıyaman, Diyarbakır ve Malatya'da yıkılan binalar var.

Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem
6.02.2023 - 05:27
Güncelleme 6.02.2023 - 05:46
Haber Merkezi
900

Son dakika haberi... Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çok sayıda ilden de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Çok sayıda ilden de hissedilen depremin 30 saniyeden fazla sürdüğü öğrenildi.

 

Malatya, Adıyaman ve Diyarbakır'da deprem sonrası yıkılan bir bina görüntülendi.

Saat 04.26'ta da Gaziantep'te 6,4 büyüklüğünde artçı bir sarsıntı yaşandı.

'ÖNEMLİ BİR YIKIM OLABİLİR'
CNN Türk canlı yayınına bağlanan deprem uzmanı Prof. Şükrü Ersoy, ''7.4 büyüklüğünde deprem gerçekten büyük bir deprem. Burası kritik yerlerden bir tanesi. Hatay'dan geçen Ölüdeniz fayı var ve Doğu Anadolu fayının birleştiği yerde. Önemli bir yıkım olabilir.'' ifadelerini kullandı.


GAZİANTEP VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada; "Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim Geçmiş olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.

 

 


Editör: N. Cingirt