
Düzce’nin ortasından geçen D-100 karayolu ve D-100 karayolunun en önemli geçişlerinden birisi olan Öztürkler Kavşağı’nda yaşanan sinyalizasyon sorununa hiçbir devlet kurumu sahip çıkmıyor.
Karayolları kavşakta yapım ve onarım işleri sorumluluğunu Düzce Belediyesi’ne, Düzce Belediyesi de EDS şirketine devrederken olan kavşakta sabah akşam nöbet tutan ve artık ‘Kavşak polisi’ olarak adlandırılan polisler ile sürücülere oluyor.

Düzce’nin ortasından geçen ve Ankara ile İstanbul’u birbirine bağlayan D-100 karayolunda sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor. D-100 karayolunun en önemli kavşaklarından olan günde binlerde otomobilin geçiş yaptığı Öztürkler Kavşağı’nda da aylardır sinyalizasyon arızası yaşanıyor. Sinyalizasyon arızası nedeniyle trafik içinden çıkılmaz hale geliyor.

HER KURUM BİRBİRİNE SORUMLULUK YÜKLÜYOR
Sinyalizasyonda yaşanan sorun ise ışıkların otomatik olarak geçişini sağlayan yaklaşık 150 bin liralık bir karttan kaynaklanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne defalarca durumunun bildirilmesine rağmen, Karayolları Genel Müdürlüğü, yolda EDS olduğu için sinyalizasyon arızalarının giderilmesi konusunda sorumlunun Düzce Belediyesi olduğunu bildirdi. Düzce Belediyesi’ne tamirat için yapılan başvuruda ise belediye yetkilileri arızanın EDS şirketi tarafından yapılması gerektiği cevabını verdi.

CEZA YAZIP BİNLERCE LİRA KAZANIYORLAR SORUNU ÇÖZMÜYORLAR
Sinyalizasyondan özellikle kırmızı ışıkta geçen ve kural ihlali yapan sürücülere EDS kameraları aracılığı ile binlerce lira ceza yazan Düzce Belediyesi ile EDS şirketi sadece 150 bin lira tutan arızanın giderilmesini sağlamadığı gibi işi yokuşa sürmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

OLAN POLİSLERE OLUYOR ARTIK ‘KAVŞAK POLİSİ’ ADINI TAKTILAR
Diğer yandan kavşakta trafiğin akıcı olmasını sağlamak amacıyla trafiğin yoğun olduğu sabah, öğlen ve akşam saatlerinde bölgeye trafik polisleri görevlendiriliyor. Adeta kavşak nöbeti tutmak zorunda kalan polislere ise ‘Kavşak polisi’ lakabı takılmaya başladı. Acilen sorunun çözülerek hem trafiğin rahatlatılması hemde polislerin boşa mesai yapmasının önüne geçilmesi isteniyor.
DÜZCE SAHİPSİZ Mİ?
Ufak bir kart sorununu çözemeyen yetkililere hiçbir siyasi ve kamu müdürü söz geçiremezken, Düzce’nin sahipsiz olduğu gerçeği bir kez daha gözler önüne serildi.
Editör:
N. Cingirt