
Yazıpınar Mahallesi'ndeki Kalıcı Konutlar Sosyal Tesisleri'nde yaklaşık 6 ay önce inşasına başlanan 17 Ağustos Parkı'nın yapımı tamamlandı.

Park için düzenlenen açılış programına AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, İGM Başkanı Fazlı Koç, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, Beyköy belediye başkanı Osman Kılıç ve vatandaşlar katıldı.

Marmara Depremi'nin 24. yılında hizmete giren parkta futbol, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu, çocuk oyun grupları, spor aletleri, peyzaj alanları, kamelya oturma alanları, sosyal tesis ile kafeterya yer alıyor.

Depremde hayatını kaybedenlere atfedilen parkın açılışında Düzce Belediyesi mehter takımı da gösteri yaptı.

GENÇLERE YENİ SPOR ALANI…
AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk park açılışında yaptığı konuşmada; “ Gölyaka Belediyemiz tarafından Yazıpınar Mahallesi’nde inşa edilen 17 Ağustos Parkı’nın açılışını gerçekleştirdik. Gençlerimizin spor alanlarından da yararlanabileceği bu güzel parkımızın Gölyaka İlçemize ve mahallemize hayırlı olmasını diliyor, vatandaşlarımıza bu hizmeti sağlayan Gölyaka Belediye Başkanımız Yakup Demircan’a şükranlarımı sunuyorum “ dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ EN GÜZEL ÖRNEĞİ
Parkın açılışında konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, “ Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği. Eser ve hizmet siyasetimizin yansıması olarak açılışını gerçekleştirdiğimiz 17 Ağustos Parkı Gölyaka'mıza, aziz vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Hizmetleriyle gönüllere dokunan Belediye Başkanımız Yakup Demircan'ı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” ifadelerinde bulundu.

600 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ DE YARARLANACAK
Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, açılışın ardından yaptığı açıklamada, depremin 24. yılında özellikle gençlerin vakit geçirebileceği büyük bir parkı hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Parkın yapıldığı 10 bin metrekarelik alan dikenlikler içinde çok atıl bir durumdaydı. Bu mahallede yaşayan vatandaşlarımız ilçe nüfusunun 5'te 1'ini oluşturuyordu. Hiçbir sosyal alanları yoktu. Ayrıca çeşitli spor alanları ve sosyal tesisin bulunduğu bu parkı açmakla hemen yanında bulunan 600 üniversite öğrencisinin gidebileceği bir mekan oluşturmuş olduk. Halkımıza, gençlerimiz için hayırlı olsun." dedi.

Marmara Depremi'nde Gölyaka'da da 106 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Demircan, deprem şehitlerini unutmamak için parka "17 Ağustos Parkı" adının verildiğini sözlerine ekledi.
Açılış sonrası protokol üyeleri gençlerle farklı sosyal etkinlik gerçekleştirdi.


Editör:
N. Cingirt
Yorum Yap