Komşu ilçemiz Kocaali’nde, "Kürt kökenli işçilere saldırı" iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Sakarya valiliği dayak iddialarını kesin bir dille yalanlarken, dayak yediği iddia edilen fındık işçilerinin dayıbaşı ise, olayı münferit olarak değerlendirdi. Çarpıcı olaya ilişkin tepkiler ise gün boyu gelmeye başladı.
Cumhuriyet Halk Parti (CHP) ilçe başkanı Tuğrul Abanoz, yayınladığı yazılı açıklamada, Kocaali ilçesinde yaşanan dayak olayı ile ilgili, “Sebebi her ne olursa olsun şiddeti gerçekleştiren, kim veya kimlerse adaletin karşısına çıkartılıp cezalandırılmasını talep ediyorum “dedi.

OLAYIN FAİLLERİ CEZALANDIRILSIN
Abanoz yaptığı yazılı açıklamada ; “ Sadece SAKARYA ile sınırlı kalmadan, ekmek için, aş için gurbete giden ve alın teri döken tüm emekçi, işçi kardeşlerimize uygulanan şiddeti lanetliyorum. Sebebi her ne olursa olsun şiddeti gerçekleştiren, kim veya kimlerse adaletin karşısına çıkartılıp cezalandırılmasını talep ediyorum.
HEPİMİZ KARDEŞİZ!
Toplumun şiddete eğimli hale gelmesinin nedenlerini hepiniz tahmin ediyorsunuzdur umarım.. Bu sosyal çöküşü maalesef Türk toplumu olarak yaşıyoruz. Ürünümüzü toplamamıza yardıma gelen emekçilere bu çirkin davranışın aksine, insani ihtiyaç, araç ve gereçleri ni eksiksiz karşılaşmamız gerekirken, etnik kökenine bakmadan, Laz, kürt, abaza, Çerkez demeden, Türk İnsanının misarperverliğini, vazgeçilmez güzel kültürlerimizden biri olduğu bilincinde hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Emeğe ve tüm emekçilere saygılarımla “ifadelerine yer verdi.
Bilindiği gibi, Sakarya'nın Kocaali ilçesinde bazı sosyal medya platformları ile haber sitelerinde yer alan "Kürt kökenli işçilere saldırı" iddialarına ilişkin işçilerin çavuşu Kasım Demir, "Bu yaşadığımız olay münferit olarak yaşandı. Diğer çalıştığımız yerlerde hiç sıkıntılar yaşamadık. Bu, Türk-Kürt meselesi değil, şahıs meselesi" diye açıklama yapmıştı.
Sakarya Valiliği ise olayı kesin bir dille yalanlayarak, YOK BÖYLE BİR ŞEY!” dedi.
Yorum Yap