AK Parti’den TSO başkanları için kanun teklifi

AK Parti’den TSO başkanları için kanun teklifi
13.11.2018 - 16:29
2457

 AK Parti, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kanununda değişiklik için  teklif verdi. Verilen teklifle,  yaşadıkları şehirde sevilen sayılan TMO başkanlarının önünün açılması hedefşeniyor.

Teklife göre birlik başkanları, birlik yönetim kurulu üyeleriyle oda ve borsa yönetim kurulu başkan ve üyeleri genel ya da yerel seçimlerde aday olup listeye giremez ya da seçilemezse eski görevlerine geri dönebilecek.

 AK Parti’nin verdiği teklif, partinin 31 Mart’ta yapılacak olan seçimler için işaret verdiği yönünde yorumlandı.

SEÇİMEMİŞ OLSALAR DAHİ ESKİ GÖREVİNE DÖNE BİLECEK

AK Parti’nin TOBB’la ilgili verdiği teklifte “Milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde adaylık için görevinden ayrılan birlik başkanı ve birlik yönetim kurulu üyeleri ile oda ve borsa yönetim kurulu başkan ve üyeleri, aday olamadıkları veya seçilemedikleri takdirde en geç Yüksek Seçim Kurulu’nca seçim sonuçlarının ilanını takip eden bir içinde eski görevlerine dönebilirler. Bu süreçte, birlikte başkanı ile oda ve borsa yönetim kurulu başkanının yerine seçim yapılmaz; yönetim kurulu üyelerinin yerine ise yedek üye çağrılır. Birlik başkanı ile oda veya borsa yönetim kurulu başkanının eski görevlerine dönmeleri için öngörülen sürenin sonuna kadar en yaşlı başkan yardımcısı, bunun yokluğunda en yaşlı üye geçici olarak başkanlık görevini yürütür” denildi.

AK Parti’nin verdiği bu teklif, 31 Mart seçimlerinde adı AK Parti kulislerinde belediye başkan aday adayı olarak geçen Mehmet Pazvant gibi bölgemizdeki diğer oda yöneticilerini yakından ilgilendiriyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akçakoca TV (www.akcakocatv.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (2)

  • asım
    asım
    3.04.2021 18:41

    kendi istemiyor hacı abi

  • Osmaniye sakinleri
    Osmaniye sakinleri
    3.04.2021 18:41

    Guzel bir secim olurdu bizce akcakocada sevilen sayilan kalabalik bir sulaleye sahip engin kisilerden biri mehmet nazim pazvant verilen gorevi layikiyla yapacak durust kisilige sahiptir kendisi bu konuda ki dusuncesini bilemeyiz secimle ilgili ama akcakoca icin hayirli olan birini istiyoruz artik halkin dilinden anlayan biri

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız