
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, belediye başkanı Cüneyt Yemenici, ilçe teşkilat başkanı Dergah Akçe ve beraberindeki heyet ile birlikte referandum çalışmaları kapsamında Karslıar Derneğini ziyaret etti.
Ziyarette dernek üyelerine seslenen Özlü, Türkiye'nin mevcut yönetim sistemini bir araca benzetti. Bu aracı yenilemek istediklerini söyledi. Özlü, "16 Nisan'daki referandum , bu yenilenmenin adıdır. Modern tabirle söylersek, 16 Nisan Türkiye için bir inovasyondur, bir yenilik hareketidir. Gönlümüz arzu ediyor ki; Türkiye orta-yüksek gelir seviyesinden, yüksek gelir seviyesine sahip ülkeler sınıfına girsin. Bu 10 bin dolar gelir seviyesinden 20 bin, 30 bin dolarlar seviyesine çıkması demektir. Yani Türkiye'yi ikiye katlamak istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin kendi kendini yöneteceğini ve dünyadaki mazlum milletlerin de hakkını, hukukunu korumak için çalışacağını vurgulayan Özlü, "Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemleri, batılı bir takım ülkelerin devlet adamlarını gücendirmiş olabilir ama hakikat bu. Bunu söylemek cesaret ister. Ayıplarını yüzlerine karşı söylediğimiz için bize karşı belki tavırlılar, belki rahatsızlar. Her Avrupa ülkesinde, oradaki vatandaşlarımızın oy kullanma haklarını engellemeye yönelik faaliyetler oldu. Bu, rahatsızlığın sonucudur. Kimse rahatsız olmasın. Bu referandum dan hep birlikte, bütünlük içerisinde güzel bir sonuç alacağız. Büyümeye, güçlenmeye, zenginleşmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Özlü, dernek başkanı Polat'a Türk bayrağı, Kur'an-ı Kerim ve fincan takımı hediye etti.

Yorum Yap