AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Dergah Akça, Düzce İGM Başkanı Dursun Çakır, İGM üyesi Ayfer Yılmaz, AK Parti millletvekili aday adayı Esvet Sarıoğlu ve teşkilat üyeleri ile birlikte Beyören ve Balatlı köylerinde referandumu anlattı. Aynı zamanda Beyören köylü olan Akça’ya kendi köyünde gösterilen ilgi hayli yüksekti. Köy kahvesinde toplanan kalabalığa konuşan Dergah Akça, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında EVET vermelerini istedi.

Beyören ve Balatlı köylerinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de liderlerle bağlı bir istikrar olduğunu, halkla buluşan ve güçlü liderlik özellikleri olan biri geldiği zaman parlamenter sistemin siyasi istikrar, güçlü iktidar çıkarabildiğini söyleyen Akça, “ İstikrar için güçlü iktidar için bu millet her zaman Tayyip Erdoğan'ları Turgut Özalları, Adnan Menderesleri mi bekleyecek. Sistemin kendisi bunu çıkarsın. Sistemin doğası gereği siyasi istikrar her daim olsun, güçlü iktidar her daim olsun. İşte bu yeni sistem Türkiye'nin geleceğinde bunu sağlayacaktır. Bu nedenle 16 Nisan Pazar günü yapılacak oylamada EVET vermenizi istiyorum ” dedi.

Kahve toplantılarında konuşma yapan İGM Başkanı Dursun Çakır ise, meclis olarak köylere yapılan hizmetleri anlatarak hizmet kalitesinin daha da artması için Güçlü Türkiye’ye EVET denmesi gerektiğini dile getirdi.
