Perşembe akşamından itibaren geçerli 17 günlük "tam kapanma" öncesinde izin belgesi almak isteyen çok sayıda kişi 3 haftayı evin içinde geçirmemek için Tarım İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi alarak kısıtlama süresince tarımsal faaliyetlerini sürdürmek istedikleri öğrenilen kişiler, sabah erken saatlerden itibaren Tarım İl Müdürlüğü önüne önüne gelerek kuyruklar oluşturdu. Yoğunluk üzerine yetkililer kalabalığı sık sık sosyal mesafe ve maske takma kuralına dikkat etmeleri yönünde uyardı.

Çiftçiler, pandemi süresince ilk defa bu kadar uzun sürecek bir kısıtlama uygulanacağını, bu nedenle aşırı yoğunluk oluştuğunu söyledi.
Mevsimlik tarım işçileri diğer illere gidip çalışmak için bu dönemde yollara çıkması gerekirken yasağa takılmamak için izin belgesi almak amacıyla tarım müdürlüğüne başvuruda bulundular.
Editör:
N. Cingirt
Yorum Yap