"Beraber yaşıyoruz ama birbirimizden haberdar değiliz” Üniversite Öğrencileri sorunlarını dile getirme fırsatı buldular
Turizm Yüksek Okulu Öğrencileri sordu; Kaymakam ve Belediye Başkanı cevapladı
Üniversite Öğrencileri, Ucuz ve güvenli ulaşım ile hastalandığında kaliteli sağlık hizmeti istiyor.

Akçakoca Kaymakamı Sn. Mehmet ÖZER ve Belediye Başkanı Sn. Cüneyt YEMENİCİ’nin konuşmacı olarak katıldığı oturum, Yrd. Doçent Dr. Arif Güngör’ün moderatörlüğünde gerçekleşti.
“Gönül Birliği, Güç Birliği ve Güven birliğinin önemli olduğunu” anlatarak sözüne başlayan Medya Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Arif Güngör, öğrencilerine, öğrenmek istedikleri ile ilgili olarak, Sayın Kaymakam Mehmet Özer ve Belediye Başkanı Yemenici’ ye soru sormalarını tavsiye etti.

Kaymakam Mehmet Özer, çok anlamlı iki şiir okuyarak, geçmişte kamuya işi düşen vatandaşın durumu ile bugün kamuya işi düşen vatandaşın arasındaki farkın büyüklüğüne dikkat çekti.
“Eğdi Başını
Gitmişti makama arzuhal için
Bey dedi yutkundu eğdi başını
Bir azar yedi ki oldu o biçim
Şey dedi yutkundu eğdi başını
Kapıdan dört büklüm çıktı dışarı
Gözler çakmak çakmak benzi sapsarı
Bir konağa baktı alttan yukarı
Vay dedi yutkundu eğdi başını....”
Sayın Özer, “Abdurrahman Karakoç’un şiirinde vatandaşın çaresizliğini anlatmaya çalıştığını, bu durumun halen görev yapan Kaymakamın 2013 de yazdığı şiirle nasıl değiştiğini” anlattı.
“Sabırlı Su
Gelmişti makama arzuhal için/ Bey dedi diklendi/ çattı kaşını / bir çalım bir tafra attı o biçim / bey dedi/ diklendi çattı kaşını/ kapıdan bir hava girdi içeri/ kurulup koltuğa/ süzdü heryeri / Bir ferman gibiydi istedikleri/ duy dedi diklendi çattı kaşını/ ……Anlattı meğerse ne cevher varmış/ köyden…. başkan vekil çıkarmış/vekille yakından akrabalarmış/ …. Ey dedi sabırla/ eğdi başını/ zamanda devranda ne çok değişmiş/ ey dedi sabırla eğdi başını/bakındı bir süre şöyle bir yöne/ düşündü az kaldı zaten tayine/söylendi sessizce kendi kendine/ oy dedi/ sabırla eğdi başını”

“Akçakoca’da eğitim gören Üniversite öğrencilerinin, eğitimlerini bitirip buradan ayrıldıktan sonra, Akçakoca’yı birinci, ikinci vatanları olarak görmelerini” isteyen Başkan Yemenici, “ öğrencilerin sorunlarını dinlemeye ve sorulara cevap vermeye hazır olduğunu “ ifade ettikten sonra öğrenciler, sorunlarını anlattılar. Sorularını sordular.
Üniversite öğrencileri, ilk sırada ulaşım sorunlarını dile getirdiler. “Sapaktan ( Otogardan) Kampüse ulaşmak için servis olmaması nedeniyle; yüksek ücret ödeyerek, taksi tutmak zorunda kaldıklarını” dile getiren öğrenciler; “ belediye otobüsüne 1,10 kuruş öderken, Doğancılar Kooperatifine 1,5 TL. ödediklerini, bu fiyatın yüksek olduğunu” belirttiler.
Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici,” bu sorunun kendilerinden önce alınan kararlardan kaynaklandığını, Otobüs firmalarının servis koymak istemediklerini, firmaların merkez ofislerine sosyal bir baskı oluşturulursa, belki durumun değişmesine faydası olabileceğini “ söyledi. “ Doğancılar Köyü’nün bir kısmının ilçeye bağlanırken, taşıyıcı kooperatifiyle taşıma konusunda anlaşıldığı için bir şey yapamayacağını ama fiyat indirimi konusunda yapabileceklerini zorlayacağını” ifade eden Yemenici, “ yıllardır değişmeyen köy yolunun yapılabilmesi için, projelerinin olduğunu, ödenek bulurlarsa, yol sorununu çözeceklerini; yaya kaldırımı, bisiklet yolu da dahil yol yapmayı planladıklarını” açıkladı.

Öğrencilerden birinin hastanede acil servis hizmetlerinden şikayet etmesi ve uzman doktor bulunmadığından bahsetmesi üzerine cevap veren Kaymakam Mehmet Özer “ Kamu da gerekli kadrolar istendiği anda bulunamasa da, İlimizde gerekli donanımlı hastaneler var, Akçakoca için mobil destek ünitesini geliştirebiliriz.” Dedi.
Öğrencilerin “Akçakoca’yı tanımadıklarını, kendilerine bu konuda imkan sağlanmadığını” dile getirmeleri üzerine; Başkan Yemenici öğrencilere “ Akçakoca’nın turistik yerlerini keşfetmeleri için araç ve gereken yardımları verebileceğinin “ sözünü verdi.

Akçakoca ve Kuşadası aynı dönemde turizme başladıkları halde, Akçakoca'nın neden geride kaldığı sorusunu cevaplayan Kaymakam Özer “ şehirlerin de kendi kaderleri var, eşit şartlar sağlanmadığında, biri ilerken, diğeri geride kalabilir” dedi. “ Bu konuda merkezi idarenin tercihlerinin önemli olduğunu” söyleyen Sayın Özer “ İdareden ne kadar destek verildiği önemlidir” dedi.

“Beraber yaşıyoruz ama birbirimizden haberdar değiliz” sözüne atıf yapan Kaymakam Mehmet Özer başka bir şehirde yapmış oldukları “ bulunduğumuz şehre borcumuz” projesinin yapılabileceğini “ anlattı. Öğrencilerin belli yerlerde mobese kamerası talepleri üzerine, “Güvenlikle ilgili sorunlarla bizzat ilgileneceğini” söyledi.

Daha sonra oturuma katıldıkları için Sayın Kaymakam Mehmet Özer ve Belediye Başkanı Sayın Cüneyt Yemenici'ye Teşekkür belgesi verildi.

5. yılına giren, Düzce Üniversitesi Medya Topluluğu tarafından, Düzce Üniversitesi Akçakoca Yerleşkesi Konferans Salonunda; “Üniversite Gençliği Akçakoca ile Buluşuyor” Temalı söyleşi gerçekleştirildi.
Yorum Yap