Her yeri dökülen Düzce şehirlerarası otobüs terminalinin mescit, şadırvan ve tuvaletleri içler acısı durumda.
Akçakoca Düzce minibüslrinin de kullandığı ve hergün yüzlerce Akçakocalının kullanmak zorunda kaldığı Düzce Otogar'ın içler acısı hali vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Düzce’nin Çoban mevkiinde bulunan şehirlerarası otobüs terminali yıllardır tüm yetersizliğine rağmen hizmet vermeye devam ediyor. Şehir içi ve şehir dışından gelen binlerce vatandaşın ilk gördüğü yer olan ve Düzce’nin imajına hiç yakışmayan otogarın içindeki tuvalet, mescid ve sadirvanın hali içler acısı durumda.
Çeşmeler pislik içinde
Abdest almak için hazırlanan şadırvanın çeşmeleri ile mermerler tamamen pislik içinde duruyor. Erkekler tuvaletindeki pisuvarlarının bir kısmı bozuk ve aylardır tamir edilmeyi bekliyor.
Zabıta ne iş yapar?
Diğer yandan, otogarı kullanmak zorunda kalan vatandaşlarımızın ibadetlerini yapabilmeleri için tuvaletlerin hemen yanına yapılan mescid hali ise faleket denilecek durumda. Mescidin doğru düzgün günlük temizliği bile yapılmıyor. O haliyle ibadetlerini yapmak isteyen vatandaşlara hizmet vermeye çalışıyor. Ve insan sormadan edeniyor, Otogarda sürekli görev yapan zabıta orada ne iş yapıyor?
Düzce’de her hali ile il merkezine ve halkına yakışmayan otogarın yenilenmesi ve Azmimilli mahallesinde yapımına başlanan otogar in bir önce bitirilmesi için yetkililerin var güçleriyle çalışması gerekirken, var olan bu otogarın temiz tutulmaması için Düzce Belediyesi yetkililerinin daha titiz davranması gerekiyor.
Kaynak: Düzcenin Sesi





Yorum Yap