2012 yılında Belediye tarafından aradaki taşların kırılarak, plajın tamamının kadınlara tahsis edilmesi üzerine başlayan tartışma sürüyor…
Kadınlar Plajına ayrılan bölgede oturan semt sakinleri, " 2013 yılında Sakarya 1. İdare Mahkemesine dava açtıklarını ama bu bölgenin Kadınlar Plajı olarak ayrıldığını ispatlayamadıkları için davayı kaybettiklerini" belgelerle ispatladılar.
Belediye Avukatının "Kadınlar Plajı " tabelasını Belediyenin koydurmadığını iddia ettiğini, bu tabelaları görüntülemelerine rağmen yeterli delil olarak kabul görmediği için Karar da; " Kale bölgesinde yer alan plajın yalnızca "kadınlar plajı" olarak belirlenmesine ilişkin, herhangi bir idari işlem tesis edilmediği, plajda herkesin yararlanabildiği, herhangi bir çevirme ( tel örgü vs.) yapılmadığı, TABELALARIN İDARECE KONULMADIĞI, kimin tarafından konulduğunun tespit edilemediği, vatandaşlar tarafından konulduğunun değerlendirildiği" ifadesi yer almış ve DAVA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜR “ denildi.

HUKUKSUZ OLAN, MAHKEMEYİ YANILTAN KİMLER?
Yıllardır " Kadınlar Plajı" olarak ayrılan yerin yanındaki alandan denize giren ve o bölgede oturmakta olan insanlar " Eşlerimizle, çoluk, çocuk gelir, hep birlikte eğlenirdik. Yanımızda denize girmek istemeyen eşlerimiz yan tarafa geçer, orada denize girer ve daha sonra bize katılırlardı. " dediler...

Her şey eski başkan Fikret Albayrak'ın bu kayaları kırdırmasıyla başladı...
Sorunun 2 yıl önce kayaların kırılmasıyla ortaya çıktığını, bunun üzerine Kaymakamlığa başvurarak yaptıkları şikayete; Kaymakamlık " 3621 sayılı kıyı kanunu ve kıyı kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin ilgi maddelerinde belirtildiği üzere, KIYILARIN HERKESİN EŞİTLİK VE SERBESTLİKLE YARARLANMASINA AÇIK YERLER OLDUĞU, buralardan yararlanmak isteyenlerin, günü birlik plaj ihtiyaçlarının karşılanması gerekmesi durumunda, kişilerin kıyılardan serbestçe yararlanmasını ENGELLEYECEK HİÇBİR MÜDAHALEDE BULUNMAMAK ÜZERE, " buraları kapatanlara ecrimisil tahakkuk ettirileceği" cevabını vermiştir.

Fikret Albayrak kayaları kırdırmadan önece eski hali böyleydi...
YETMİŞ YAŞINDA ADAM KALE PLAJINA NASIL GİTSİN?
Denize rahatça gidip, gelebilmek için evimizi burada yaptırdık. Eşim 70 yaşında kalp hastası, birlikte denize gidiyorduk, bazen torunlarım da geliyordu, şimdi Eşim yalnız başına Kale plajına mı gidecek? diyen yaşlı kadın bu ayırımcı uygulamaya isyan ediyor.

Bir diğeri ise ; Plaja giden yolları zamanında kendisinin yaptırdığını ama şimdi anlamsız ve hukuksuz bir yasaklama ile evinin önünden denize girmesinin engellenmek istendiğini ileri sürüyor.
AMACIMIZ POLİTİK ÇIKIŞ YAPMAK DEĞİL

"Bizim Ak Parti ile, Belediye ile bir sorunumuz yok, Fikret Albayrak zamanında kayaların kırılmasına çok itiraz ettik, gerekli yerlere şikayetleri yaptık, davalar açtık. Bizim de çoluk- çocuğumuz var. Sadece kendi kapımızın önünde eskisi gibi ailemizle birlikte denize gitmek istiyoruz. Bu hukuksuzluğa son verilmesini istiyoruz." diyen çevre sakinleri; "engellemeler devam ederse ceza mahkemelerine kadar haklarını arayacaklarını" söylediler.

KALE PLAJINA GİRİŞ 5 TL.
Kale Plajı’nın, Akçakoca Spor Kulübüne kiralanması nedeniyle, araçla girmek için 5 TL. ödemek zorunda kalınıyor. Genellikle emekli ailelerden oluşan Çevre sakinleri “Evlerinin önünden düz ayak denize girmek varken, bu yaşta yokuş tırmanmak istemediklerini” söylediler . “ Bize hakaretler yağdıran milletvekili Osman Çakır’ın evi burada olsaydı, belki de tüm alanı çevirirdi” diye sitem eden emekli sakinler “ Orman Kanunu İşlemesin” diyerek bize aba altından sopa gösteriyorlar ve yasal haklarımızdan vazgeçmemizi istiyorlar” dediler.

PARAVAN YAPILSA SORUN ÇÖZÜLÜR.
“Belediye tarafından kırdırılan kayaların yerine bir paravan çekilerek, kimsenin mağdur olmamasının sağlanabileceğini” açıklayan PLAJ MAĞDURLARI, Yıllardır kullandıkları plaja gelmek istediklerini ve emeklilik hayatlarını huzurlu geçirmek için Belediyeden ve Kaymakamlıktan ANLAYIŞ beklediklerini” söylediler.


Haber: Nermin ALPAY
Yorum Yap