Balık sezonu başladı ilk fiyatlar belli oldu...

Balık sezonu başladı ilk fiyatlar belli oldu...
1.09.2020 - 12:53
1560

 Denizlerde av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçıların yakaladığı balıklar tezgahlarda yerini aldı.

Akçakoca balıkçı tezgahlarında palamut tane 12,5- 15, Hamsinin kilosu 40, istavritin 40  lira, mezgit 35, barbunun kilosu ise 40  lira arasında değişiyor.

Akçakoca ilçesinde , balık sezonunun açılmasının birinci gününde, balık tezgahlarındaki hareketlilik arttı. Gece denize açılan balıkçılar ağlarını palamutla doldururken balıkçı tezgahlarında ise balık fiyatlarında eskiye oranla bir değişikliğin olmadığı görüldü.

 “Vira bismillah” diyerek sezon açtık diyen balıkçılar, yasağın kalkmasıyla birlikte balıkçı tezgahlarında çeşitliliğin de artacağını ve bunun fiyatlara yansımasını umut ettiklerini dile  getirdiler. Bu yılın favorisinin palamut olduğuna dikkat çeken balıkçılar, bereketli bir sezon beklediklerini ve ilerleyen günlerde palamudun daha da ucuzlayacağını söylediler.

Öte yandan, balık tezgahlarında palamut tane 12,5- 15, Hamsinin kilosu 40, istavritin 40  lira, mezgit 35,barbunun kilosu ise 40  lira arasında değişiyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akçakoca TV (www.akcakocatv.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız