Düzce İl Olağanüstü Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin bugün aldığı 22 maddelik kararların içinde 3 madde Yığılca ilçesine yönelik oldu. Valilik 14 gün süreyle Yığılca ilçe merkezi ve köyler için ev izalasyonu kararı verdi.
GİRİŞ ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA
“Yığılca ilçe sınırlarından karayolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) il merkezine yapılacak tüm giriş/çıkışların 17 Nisan 2020 Cuma günü saat 24.00’den itibaren ikinci bir karara kadar geçici olarak sınırlandırılmasına, istisnai durum olarak; başta sağlık ve güvenlik olmak üzere kamu görevi ve hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında görevli olanların görevli olduklarına dair belge veya kimlikle geliş/gidiş yapabilmesine, yukarıda sayılanlar dışında yer almakla birlikte uygun görülmesi halinde, il merkezinde seyahat izin kurulundan, ilçede ise Kaymakamlıktan izin alınarak gidiş geliş yapmasına izin verilmesine”
İLÇE GENELİNDE 14 GÜN SÜREYLE EV İZOLASYONU
20. maddede ise, “Yığılca İlçesi genelinde merkez ve köylerde hareketliliğin en aza indirilmesi için; Yığılca Merkez İlçe ve bağlı köylerde yaşayan vatandaşlara 17.04.2020 Cuma günü saat 24:00’den itibaren 14 gün süreyle ev izolasyonu uygulanmasına, bilgilendirme ve onam formunun Kaymakamlık koordinasyonunda muhtarlarca ve imamlarca vatandaşlara tebliğ edilmesine ve gerekli anonsların yapılmasına, ilçe dışından gelen vatandaşların güvenlik güçlerine bildirilmesine ve 14 gün süreyle ev izolasyonuna alınmasına”
21. maddede “Yığılca İlçesi genelinde 17.04.2020 Cuma günü saat 24:00’den itibaren 14 gün süre ile aşağıda belirtilen istisnalar dışında tüm işyeri ve işletmelerin kapatılmasına” ifadelere yer verildi.
21- Yığılca İlçesi genelinde 17.04.2020 Cuma günü saat 24:00’den itibaren 14 gün süre ile aşağıda belirtilen istisnalar dışında tüm işyeri ve işletmelerin kapatılmasına,
AÇIK OLACAK İŞYERİ VE İŞLETMELER;
a) Bakkal, market, kasap, manav, şarküteri, fırın ve/veya unlu mamül ruhsatlı işyerleri,
b) Tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dâhil) üretiminin yapıldığı işyerleri,
c) Eczaneler,
d) Oteller ve konaklama yerleri.
e) Akaryakıt istasyonları, taksi durakları,
f) Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler,
g) PTT, kargo, LPG tüpü ve su dağıtım şirketleri,
h) Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri, veteriner klinikleri,
ı) Yem, Gübre, Bitki Koruma Ürünü vb. tarımsal girdilerin satışının yapıldığı işyerleri,
i) Süt işleme tesisleri,
Yorum Yap