Geçtiğimiz günlerde Van’da yaşanan çığ felaketinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Işık’ın adının, Hamidiye Mahallesi’nde bulunan eski Hamidiye İlkokulunda yaşatılması için, Düzce TV program yapımcısı gazeteci Hasan Kaya tarafından öneri sunuldu.
Düzce TV ekranlarında yayınlanan Spor Sayfası programının sunucusu Hasan Kaya, geçtiğimiz günlerde yaşanan çığ felaketinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Işık’ın Hamidiye Mahallesi’nde bulunan evinin yanındaki okula şehidin isminin verilmesini talep etti.
Gazeteci Hasan Kaya programda gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Hamidiye İlkokulunun hemen yan tarafında baba ocağı. Oradan askere gitti, orada yaşadı, oradan görev yapmak için göreve gitti. Aklıma gelen neydi? Hamidiye İlkokulunun hemen yanında baba ocağıyla okulun arasında bir ev daha var. Yani yan yana sayılırlar. Düzce Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda ne yapar bilemiyorum ama Hamidiye İlkokulu’nun Özgür Işık Hamidiye İlkokulu olmasını isteriz. O okulun isminin Özgür Işık olması şehidimizin ailesine ve şehidimize saygı anlamında büyük önem arz ediyor. ”
Yorum Yap