Prefabrik Ev Almanın Avantajları Nelerdir?

Prefabrik Ev Almanın Avantajları Nelerdir?
5.02.2020 - 20:15
976

 Özel bir temele gerek duymadan uluslararası standartlara göre yapılan yaşam alanlarına prefabrik ev adı verilmektedir. Bu evler özel ses ve ısı yalıtımına da sahiptir. Bu evler son zamanlarda farklı avantajları sebebiyle ülkemizde de sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır. Daha önce standart küçük prefabrik yapı inşa edilirken, günümüzde birçok ihtiyaca yönelik üretim yapılmaktadır. Prefabrik konut almanın size sağlayacağı avantajları şunlardır;

●        Hızlı Üretim: Bu ürünler kısa zamanda hızlı bir şekilde anahtar teslim size sunulan ürünlerdir.  Tüm üretim işlemleri fabrika ortamında yapılır ve montaj süresi de 1 haftayı geçmez.

●        Çevre Dostu Yapı: Satın alacağınız prefabrik ev çevreyi kirletmeyen ve çevreye zarar vermeyen yapıya sahiptir. Kullanılan malzemelerin tamamına yakını geri dönüşümü olan çevre dostu malzemelerdir.

●        Fonksiyonel Tasarım: Bu yapılarda istediğiniz özel tasarımları barındıran projeler tercih edebilirsiniz. İstediğiniz modern, estetik ve fonksiyonel yaşam alanlarını oluşturabilirsiniz. Ayrıca isteğinize göre farklı malzeme seçeneklerini de tercih edebilirsiniz.

●        Kullanım Çeşitliliği: Prefabrik yapı farklı ihtiyaçlar için kullanılabilir. Ofis, yemekhane, hastane ve sağlık tesisi, okul ve eğitim alanı, şantiye, villa gibi çok çeşitli kullanım çeşitliliğine sahiptir.

●        Kolay Montaj: Prefabrik yapıların en önemli avantajlarından biri vinç gerektirmeden kurulmasıdır. Kurulum aşaması çok kısa bir süre içinde yapılmaktadır. Özel temele de gerek yoktur. Sadece bir beton uygulaması yeterli olacaktır. Ayrıca istediğiniz zaman sökerek başka bir yere götürebilirsiniz.

●        Dayanıklı Yapı: Deprem, sel, yangın, baskın ve yıldırım çarpması gibi her türlü doğa olayına karşı dayanıklıdır. 70 yıla kadar sorunsuz olarak kullanım ömrüne sahiptir. Afet anında yıkılmaz.

Prefabrik Ev İçin Gerekli İzinler

Prefabrik evlerin yapım aşamasında ve öncesinde yapılması gereken işlemler vardır. Bu süreçte bulunduğunuz yerin belediyesine giderek izin, ruhsat, altyapı sorunu çözümü, arsanın ev için uygunluk durumu, ev planı ve hangi firmayı tercih edeceğiniz gibi birçok detay sizleri beklemektedir. İlk olarak prefabrik evi çin imar izni alınmalıdır. Yapı ruhsatı için belediye ya da il özel idaresinin imar birimine yapı sahibi ya da vekilleri dilekçe verebilir. Dilekçede tapu, mimarı proje, statik proje, elektrik ve tesisat projesi, resim ve hesaplar, kroki bulunmalıdır.

Prefabrik olarak yaptıracağınız konut, iş yeri, tarım ve hayvancılık tesisi ya da farklı bir yaşam alanı için yapının fonksiyon ilişkileri, mekan planı, mevzuat uygunluğu, taşıyıcı sistemlerin uygunluğu, elektrik ve mekanik tesisatların kurallara uygunluğu gibi durumlar başvurduğunuz idare tarafından kontrol edilir. Prefabrik yapılar da imar planı, yönetmelik hükümleri, ruhsat ve eklerine uygun olarak inşa edilebilir.

İmarsız Arsaya Prefabrik Yapımı

Prefabrik yapı, betonarme evlere göre çok farklı şekilde yapılırlar. Bu yapıları imarsız arsalar üzerine yaptırabilme durumunuz her zaman merak konusu olmuştur.  Prefabrik yapılar imarsız arsaya yapılabilir. Ancak bunun için dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır.

Bir prefabrik yapının imarsız arsaya yapılabilmesi için bu arsanın yola cephesi olması gerekir.  Kadastrol cepheye sahip imarsız arsalarda ise %5 imar izni verilir ve en çok 250 metrekareye kadar ev yapabilirsiniz. İmarsız arsalarda daha sonra altyapı sorunu olmaması için evi yapmadan önce tüm alt yapı kontrollerini yapmanız gerekir. Sizler imar olmadığını bilseniz de daha sonra başka bir sorun yaşamamak adına belediyeden ortaya çıkabilecek sorunlara karşı bir sorgulatma yapmalısınız.

Prefabrik ev yapımı maliyeti istediğiniz malzemeye, evin büyüklüğüne, şekline ve yapılacağı yere göre değişiklik gösterir. Bahsettiğimiz gibi imarlı ya da imarsız arsalara prefabrik yapı kurmanız mümkündür.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akçakoca TV (www.akcakocatv.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız