Sadece eğitim-öğretim faaliyetleriyle değil, sunduğu sağlık hizmetleriyle de bölgesine önemli katkılar sağlayan Üniversite, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Dr. Talat Bahçebaşı Binası’ndaki yeni Acil Servis’in açılışını törenle gerçekleştirdi.
Açılış törenine; Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar,Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, protokol üyeleri, davetli konuklar, öğretim elemanlarımız, Hastanemiz çalışanları ve basın mensupları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversite Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Topaçoğlu, sağlık hizmetini devletin güvence altına aldığını belirterek kutsal bir görevi yerine getirdiklerini söyledi. Ülkemizde acil servislere yılda 140 milyon hastanın başvurduğunu ifade eden Prof. Dr. Topaçoğlu, bu durumun risk ve sorumluluğu da beraberinde getirdiğine işaret etti. Üniversitemiz Hastanesi’nin Yeni Acil Servisinin sadece Düzce için değil, çevre iller için de önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hakan Topaçoğlu, daha iyi ve daha konforlu bir hizmet sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.
Törende konuşan Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, yeni Acil Servisimizin mevcut Acil Servisin iki katı alana sahip olduğuna dikkat çekti. Yeni alanın, hastalar için Radyoloji Ünitesi’ne erişimini de kolaylaştırdığını ifade eden Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, daha geniş bekleme salonlarının bulunması ve Çocuk Acili de bünyesinde barındırması gibi Acil Servisimizin birçok imkana sahip olduğunun altını çizdi.

Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, yeni ve nitelikli birçok alanı hizmete açtıkları için Aralık ayının bereketli geçtiğini belirterek sözlerine başladı. Hastanemizin, Üniversitemizin dışarıya bakan yüzü olduğunu söyleyen Rektörümüz, Hastanemiz bünyesindeki yeni Acil Servisi bölge insanının hizmetine sundukları için memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi. Fiziksel alanların yaşam koşulları ve çalışma performansı açısından önemine de değinen Rektörümüz, hastalara şifa yüzünü gösteren hekimlerimize, sağlık personelimize ve geçmişten bugüne bu alanların Üniversitemize kazandırılmasında emekleri olan herkese teşekkür etti.
Açılış töreni, protokol üyeleri ve konuklar tarafından yeni Acil Serviste yer alan bölümlerin ziyaret edilmesinin ardından sona erdi.