Ulusal ve resmi bayramlar ile tarihi günlerde yapılacak tören ve kutlamalar yönetmeliği değiştirildi. Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan değişiklikle, beş maddede yer alan "garnizon komutanı" ifadelerinin tamamı yönetmelikten çıkarıldı.

Bu durumda kutlamalarda garnizon komutanları şeref tribününde yer alamayacak. Vali ve belediye başkanıyla birlikte tören geçişini selamlayamayacak, TSK adına çelenk bırakamayacak. Törenlerin bu bölümünde sadece Vali ve belediye başkanı yer alacak.

Akçakoca'da gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93. yıldönümünde de alışıldık görüntüler yerine yeni protokol görüntüleri ortaya çıktı.

Akçakoca Jandarma Bölük Komutanı Özgür Üngüt ilk kez çelenk sunumu yapmadı. Onun çelenk koymadığı bu milli bayramda İlçe Kaymakamı Mehmet Özer ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici çelenk sunumu yaptılar.
Çelenk taşıyan iki asker ve iki polis yerine yönetmelik uyarınca bu bayramda ilk kez çelengi biri polis ve biri asker olmak üzere iki görevli birlikte taşıdı.

Ayrıca İlçe Jandarma Bölük KOmutanı ve İlçe Emniyet Müdürü de bulundukları sıradan tebrikleri kabul ettiler.

Bunun yanı sıra, resmî törenlerdeki emniyet tedbirleri de artırıldı. Daha önce de gördüğümüz polis korumasını bu kez de çatı üzerine konuşlanmış uzun namlulu polisler eliylle gördük.
