Seviye zirvede!

Düzce'de 7-9 Temmuz’da meydana gelen sel afetinde su seviyesi tarihi zirveye ulaşan Hasanlar Barajı havadan görüntülendi. Sel sularının getirdiği tomruk ve pisliklerin ise temizlik çalışmalarına kısa süre içerisinde başlanacak.

Seviye zirvede!
20.07.2023 - 07:41
Güncelleme 20.07.2023 - 07:42
Haber Merkezi
764

İstanbul’a içme suyu sağlayan ve aynı zamanda tarımsal faaliyetler için kullanılan Hasanlar Barajı,

7-9 Temmuz tarihlerinde  Düzce’de meydana gelen su taşkınlarında doluluk oranı ile tarihi zirveyi gördü.

35 milyon metreküp hacmi olan baraj yağışlar ve su taşkınları sebebi ile 86 milyon metreküpe kadar yükselmişti. Barajın yanındaki ağaçların üst kısımlarına kadar dolan barajda, savaklardan boşaltılan sular ile birlikte su hacmi düşüyor.

Su taşkınları ile birlikte baraja dolan tomruk ve pislikler de havadan dron ile görüntülendi. Pisliklerin Devlet Su İşleri ekiplerince önümüzdeki günlerde temizlik çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.


Editör: N. Cingirt

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akçakoca TV (www.akcakocatv.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız