Başkan Özlü, İşçi için meclisten oy birliği ile karar aldı 35 milyon parayı bitüme yatırdı
14.06.2023 - 10:58
Güncelleme 14.06.2023 - 11:04
Haber Merkezi
963
Düzce Belediyesi'nde yaşanan EYT'li işçilerin ödenmeyen tazminat skandalının perde arkası aralandı. Belediye meclisinin oy birliği ile kabul ettiği 35 milyonluk kredinin Başkan Faruk Özlü’nün talimatıyla asfalt alımında kullanıldığı öğrenildi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A RAĞMEN
Düzce Belediye yönetimi yeni bir skandala imza attı. Emekli olan EYT’li işçilerin hak ettiği tazminatın ödenmesi için parti farkı gözetmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütünbelediyelere kredi kolaylığı sağladı. Ancak Düzce Belediye meclisi Nisan ayı ilk oturumunda meclisten oy birliği ile geçen karara rağmen belediye yönetiminin, işçilerin alın terini ödemediği gibi alınan 35 milyon TL’lik krediyiasfalt malzemesine yatırdığı ortaya çıktı.
KARAR OYBİRLİĞİ İLE ALINDI
3 Nisan 2023 Pazartesi günlü belediye meclis toplantısında 105 işçinin tazminat tutarı için alınması gereken toplam35 milyonlukkredi talebi oy birliği ile kabul edildi. Meclis üyelerinin tamamının evet oyu vermesiyle alınan meclis kararına rağmen, 35 milyon liralık kredi, emekli olan işçilere verilmedi. Paranın asfalt yapımı için bitüm alımında kullanıldığı öğrenildi.
NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz günlerde, Düzce Belediyesi’nden EYT kapsamında emekli olan yaklaşık 105 işçi, tazminat ödemelerinin gününde yapılmaması nedeniyle belediye merkez binası önünde açıklama yapmış, verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyleyen işçiler, sıkıntılarını anlatmak için görüşmek istedikleri Başkan Özlü’den hakaret işittiklerini iddia etmişti.
Yorum Yap