Çuhallı Plajının 50 yıllık sorunu Akçakoca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün üstün gayreti ve başarılı çalışmasıyla 1 hafta içinde tamamen bitirildi.

Belediye ekipleri, önce dere suyuna karışan kanalizasyon sorununu çözdü, sonra dere suyunu boruların içine alarak tertemiz şekilde denize verdi. Böylelikle Çuhallı Plajı'nın kullanılamayan Batı ucu da yaz aylarında denize girmek isteyen vatandaşlarımızı ağırlayacak.
DEREYE KANALİZASYON KARIŞMASI ÖNLENİNCE SORUN ÇÖZÜLDÜ
Çuhallı Plajı Batı bölümündeki logarın sıklıkla tıkanması nedeniyle tahliye borularından deşarj olan kanalizasyonun yıllardır Osmaniye sırtlarından temiz olarak akan küçük dereye karışarak kumu ve denizi kirlettiği, son yapılan çalışmayla derenin kirlenmesinin önlendiği bildirildi.

DERE ZATEN TEMİZ YUKARIDAN SIZINTI YOK
Konunun uzmanlarından alınan bilgiye göre; Osmaniye Mahallesi Başar Caddesi'nin üst kısmından gelen küçük derenin kirlenmediği tespit edilmişti. Plaja yakın bir logaların zaman zaman tıkanması nedeniyle derenin kirlendiği görülerek, Başkan Okan Yanmaz'ın verdiği talimat üzerine yapılan bir haftalık çalışma sonucu , derenin denize temiz şekilde akması sağlandı.

Yorum Yap