AKÇAKOCA'DA YASAK KÖMÜRE İZİN YOK!

Akçakoca'da Belediye Zabıta ekipleri tarafından kömür satışı yapan iş yerleri ve depoları denetlendi.

AKÇAKOCA'DA YASAK KÖMÜRE İZİN YOK!
17.10.2021 - 11:50
Haber Merkezi
1123
1

Akçakoca  Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çevre Mühendisi Aydan Çakır eşliğinde  mevsiminin gelmesi ile birlikte ilçede kömür satışı yapan iş yerlerinin denetimlerine başladı. Denetimler sırasında  iş yerlerinin ruhsatlarını yanı sıra kömür satış belgeleri, satışı yapılan kömürlerin standartlara uygun olup olmadığı denetlendi.

Ekipler “İlçede hava kirliliği ile mücadele çalışmalarımız devam etmektedir. İlçedeki tüm kömür satıcısı ve kömür depolarını denetim altında tutacağız. Kömür satış yerleri ile depolarda yapılan son denetimlerde çevre ve insan sağlığı açısından satışı yasaklanan türde kömüre rastlanmaması çok sevindirici" diyerek,  Kış aylarında artan hava kirliliğinin oluşmasında kalitesiz kömür yakılmasının etkili olduğunu dile getirdiler. Denetlemelerde Zabıta ekipleri ve sorumlu Çevre Mühendisi satış belgesi ve uygunluk belgesi olmayan firmalara tutanak tutarak 10 iş günü süre verdi. Eksik olan belgelerin Akçakoca Belediyesine ulaştırılması konusunda uyarılarda bulundu. Denetimlerin belli aralıklarla devam edeceği bildirildi.

Kaçak ve kalitesiz kömürlerin satışının yasak olduğunu ifade eden Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz, "Kurallara uymayıp havayı kirletenlere karşı vatandaşlarımızdan yanımızda olup bizimle iletişime geçmelerini arzu ediyoruz“ diye konuştu.

ŞEHRİMİZİ KORUMALIYIZ

Hava kirliliğiyle mücadelenin herkesin vatandaşlık görevi olduğunun altını çizen Başkan Yanmaz, “Akçakoca, deniziyle, doğasıyla, havasıyla dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. Dolayısıyla bu özelliklerini korumamız lazım. Bunun içinde ferdi olarak yapmamız ve uymamız gereken kurallar var. Evlerimizi ısıtmak için ucuz ve kalitesiz kaçak kömürleri kullanmamalıyız. Kullananları bildirmeliyiz. Her yıl baca ve soba borularımızı temizletmeliyiz. yerlerinde merkezi ısıtma sistemleri kullanılmalı, kalorifercileri ateşçi kurslarına göndermeliyiz” dedi.


Editör: N. Cingirt