Pusula gazetesinde yer alan haberde, AK Parti'nin Düzce milletvekili aday listesinde Ayşe Keşir'in yer almasına parti tabanından ve kamuoyundan eleştiriler geldiği değerlendirmesi yapıldı.
İŞTE O HABER
Düzce kamuoyu, 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti aday listesinde yeni isimler görmek istiyordu. Ancak kamuoyunun bu beklentisi tam olarak gerçekleşmedi.
AK Parti'de listeye girmesi beklenmeyen Ayşe Keşir 3 dnem dönem kuralına takılmadı ve dördüncü kez aday gösterildi.
2018 seçimlerinde Fahri Çakır ve Ayşe Keşir'e yönelik tepkiler sebebiyle bir milletvekili kaybeden AK Parti'nin benzer hatayı 14 Mayıs seçimleriyle ilgili tekrarlaması dikkat çekti.
AK Parti tabanıyla ve Düzceli seçmenlerle arasında her zaman mesafe bulunan Ayşe Keşir'in Kadın Kolları Genel Başkanı olarak siyaseten gücünün zirvesinde bulunduğu, ancak bu durumun Düzce'de partisine ekstra oy katkısı sağlamayacağı belirtiliyor.
Düzceli halkının Keşir'e soğuk bakması sebebiyle AK Partili seçmenin milletvekili oylamasında MHP'yi tercih edebileceği, bu durumun AK Parti'ye kesin olarak bir vekil kaybettireceği konuşuluyor.
Editör:
N. Cingirt
Yorum Yap